Siirry sisältöön

Kivitasopinnan hinta

By KrisDiana

Kivitasopinnan hankkiminen keittiöön on erinomainen tapa parantaa keittiön ulkonäköä ja lisätä sen toimivuutta. Tasopinnan hinta riippuu monista tekijöistä, joten on vaikea antaa tarkkaa hintaa ilman lisätietoja keittiön tyylistä, sen koosta, käyttäjien mieltymyksistä ja toiveista. Voimme kuitenkin tarjota suuntaa-antavan hinnoittelun ja auttaa sinua tekemään tietoisen päätöksen.

Kivitasopinnan hinta määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten:

  • Kivityyppi
  • Tasopinnan paksuus
  • Tasopinnan muoto ja koko, lisäosat
  • Näkyvien reunojen käsittely
  • Aukot ja leikkaukset (pesuallas-, keittotaso- ja hanareikä, pop-up tai TWIST-pistokerasia)
  • Mittaus- ja asennuspalvelu

Kivityyppi:

  • Graniitti: Materiaalin neliömetrihinta on keskimäärin 150–370 €. Suuremmalla ja visuaalisesti näyttävämmällä kuviolla varustetut graniitit ovat kalliimpia. Luonnon graniittilevyt ovat uniikkeja taideteoksia, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen kuvionsa. Graniitti on kestävä ja helppohoitoinen luonnonmateriaali.
  • Marmori: Materiaalin keskihinta on noin 350 € neliömetriltä. Valikoimassa on edullisempia marmoreita, kuten harmaansävyinen Carrara-marmori tai vihreä Verde Guatemala. Lisäksi tarjolla on myös tilauksesta saatavia ylellisiä marmoreita. On kuitenkin tärkeää muistaa, että marmori on yleensä pehmeä, huokoinen ja ei naarmuuntumaton, joten se sopii paremmin kylpyhuoneeseen tai tiloihin, joissa sen käyttö on enemmän visuaalista kuin toiminnallista.
  • Kvartsi: Keskimäärin 350 € neliömetriltä. Kvartsi on synteettinen kivi, joka koostuu kvartsihiekasta ja hartsista. Se on kestävä, helppohoitoinen ja saatavilla laajassa valikoimassa puhtaita värisävyjä ja kuvioita.
  • Keraamiikka: Granimaxin valikoimassa on italialainen korkealaatuinen Laminam-keraamiikka, jonka hinta 12 mm paksuisena on keskimäärin 460 € neliömetriltä. Tämä on innovatiivisin ja eksklusiivisin materiaali kivitasomarkkinoilla, erityisesti materiaalin ominaisuuksien vuoksi – erittäin kestävä, paras naarmuuntumis- ja kuumuudenkestävyys. Laminamin designit jäljittelevät ylellisiä luonnonkividesigneja (graniitti, marmori).

Tasopinnan paksuus:

Yleisimpiä paksuuksia ovat 20 mm ja 30 mm. Keraamiikkaa on saatavilla myös 12 mm ja 20 mm paksuisena. Paksumpi tasopinta on kalliimpi ja kestävämpi, esimerkiksi jos keittiöön halutaan integroida tuulettimella varustettu liesi tai suurempi, kahdella altaalla varustettu Blanco-silgranit-materiaaliin kuuluva pesuallas.

Tasopinnan muoto ja koko, lisäosat:

Epäsäännöllisen muotoinen tai monimutkaisilla leikkauksilla varustettu tasopinta on kalliimpi kuin yksinkertainen suorakulmainen taso. Nykykeittiöissä yhä suositummaksi on tullut kivinen taustalevy tai roiskelista, joka auttaa pitämään takaseinän puhtaana. Tämä lisää hintaa, mutta sillä on suuri käytännön arvo. Kivisillä päätylevyillä varustetut keittiösaarekkeet ovat visuaalisesti ylellisiä ja usein keittiön keskipiste. Jos budjetti sallii, tällainen saareke on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen investointi.

Reunojen käsittely:

Viistetty etureuna on edullisempi kuin monimutkaisemmat reunan viimeistelyt, kuten kasvatetut etureunat (tunnetaan myös liimattuina etureunoina), jotka valmistetaan joko käsityönä tai käyttämällä monimutkaisempia laitteita.

Aukot ja leikkaukset:

Pesuallas-, keittotaso-, hana- ja pistorasia-aukot lisäävät hintaa. Osa aukoista on välttämättömiä heti alussa, mutta suosittelemme myös miettimään integroitavien pistorasioiden sijainteja etukäteen, koska valmiin keittiön kivipinnan poraaminen aiheuttaa paljon kivipölyä ja aukkojen lisääminen voi myöhemmin olla mahdotonta.

Mittaus- ja asennuspalvelu:

Ammattimaisen mittaus- ja asennuspalvelun hinta on tasopinnan koosta riippuen (m²) noin 10–20 % tasopinnan hinnasta.

Joistakin lisävinkeistä:

  • Tutki eri materiaalien ominaisuuksia ennen ostamista.
  • Pohdi keittiösi designia ja valitse materiaali, joka sopii tyyliisi.
  • Vertaa tarjouksia useilta toimittajilta.
  • Kysy sekä tuotteen että asennuksen takuuehtoja.
  • Sijoitus kivitasoon on todennäköisesti yksi tuottoisimmista investoinneista nykyisessä tai uudessa kodissasi.

Granimax – kumppanisi unelmakodin toteuttamisessa kauniilla ja laadukkailla kiviratkaisuilla!