Ikkunalaudat

 
Kodin rakentamisessa ja kunnostuksessa on väistämättä huomioitava ikkunalaudat. Ikkunan ulkonäön viimeistelyn lisäksi niiden tulee kestää erilaisia olosuhteita – auringonvaloa, kondensaatiota, vettä ja muita ympäristön mekaanisia vaikutuksia. Jos ikkunoiden lähellä on lämmitin tai patteri, ikkunalautojen on kestettävä myös lämpöä. Kannattaa myös muistaa, että sisä- ja ulko-olosuhteissa on erilaisia vaikuttavia tekijöitä, jotka voivat vahingoittaa ikkunalaudan pintaa. Materiaaleja on paljon, ja jokaisella niistä on hyvät ja huonot puolensa. Alla olevassa artikkelissa kerromme ikkunalautojen erilaisista rakennusvaihtoehdoista.
 

 

 
 
    

Muoviset tai puiset ikkunalaudatPVC-ikkunalaudat ovat nykyään melko yleinen ratkaisu, sillä ne kestävät hyvin kosteutta ja erilaisia vaurioita. Laadukkaat ja nykyaikaiset PVC-ikkunalaudat on päällystetty erityisillä suojakalvoilla, joiden ansiosta ne kestävät mekaanisia vaurioita, vettä ja auringonvaloa. Ne sopivat yleensä kaikkiin tiloihin, asuntoihin, omakotitaloihin, toimistoihin, kuisteille ja myös kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin. PVC-ikkunalautoja voidaan käyttää myös lämmittämättömissä tiloissa, kuten kellareissa. PVC-ikkunalautojen sisällä on jäykistysrivat, joiden ansiosta PVC-ikkunalaudat kestävät riittävästi kuormitusta.

Puiset ikkunalaudat ovat erittäin kauniita ja tuovat huoneeseen lämpöä ja viihtyisyyttä. Eniten käytetään laminoituja lastulevystä valmistettuja ikkunalautoja, sillä ne ovat edullisia ja antavat puumaisen vaikutelman. Laminoitu ratkaisu näyttää kauniilta ja on hyvä, edullinen vaihtoehto. Nämä ikkunalaudat on valmistettu paineella puristetusta puupohjaisesta paneelista, joka on päällystetty 0,4–0,7 mm korkeapainelaminaatilla. Tällaisia ikkunalautoja käytetään sisätiloissa, joiden lämpötilan on oltava vähintään +20 astetta ja suhteellisen ilmankosteuden enintään 65 %. Puiset ikkunalaudat ovat siten herkkiä sekä lämpötilalle että kosteudelle, eikä niitä voida käyttää kosteissa ja kylmissä paikoissa, kuten kylpyhuoneissa ja autotalleissa.


Ikkunalaudat
 

Luonnonkivestä valmistetut ikkunalaudat


Marmorista, graniitista tai kvartsista puhuttaessa mieleen tulee usein kartano. Kyseiset luonnonkivet yhdistetään ylellisyyteen ja eleganssiin, mutta jostain syystä koteja sisustetaan silti totutusti puulla tai muovilla. Mikset toisi tätä ylellisyyttä kotiisi käyttämällä erilaisten työtasojen luomiseen luonnonkiviä? Ikkuna on jokaisen kodin itsestäänselvä osa. Se tuo huoneeseen luonnonvaloa ja avaruutta, mutta se on myös eräänlainen sisustuselementti. Ikkunoiden eteen ripustetaan kauniit verhot, ja ikkunalaudalle asetetaan usein maljakoita ja kasveja, jotka antavat koristeellisen vaikutelman koko huoneeseen. Huoneesta tekee erityisen näyttävän kuitenkin kunnollinen kivinen ikkunalauta, joka on ainutlaatuinen ja persoonallinen ratkaisu jokaiselle, joka haluaa antaa kodillensa kartanomaisen ilmeen.

Luonnonkivestä, kuten graniitista tai marmorista, valmistetut ikkunalaudat ovat erittäin kestäviä ja pysyvät kauniina vuosikymmeniä (ellei jopa vuosisatoja). Ne on erittäin helppo puhdistaa eivätkä ne tarvitse erityistä huoltoa. Puhdistamiseen tarvitaan vain puhdasta vettä ja liina. Pinttyneisiin tahroihin voidaan käyttää myös pH-neutraalia puhdistusainetta tai erityisesti kivelle tarkoitettuja aineita.
Luonnonkiviset ikkunalaudat ovat hieman kalliimpia kuin perinteinen puu tai muovi, mutta tämä materiaali on kannattava sijoitus kestävyytensä ja kauniin ulkonäkönsä vuoksi. Me kaikki haluamme kotimme olevan ainutlaatuinen ja erilainen kuin muilla, joten sisustuksessa kannattaa yhdistää erilaisia materiaaleja, mukaan lukien luonnonkivi, joka on vuosisatojen ajan ollut ylellisyyden ja eleganssin merkki. Granimax tarjoaa erinomaisia ratkaisuja kodin kaunistamiseen ikkunalaudoista portaisiin. Tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja mittauksesta asennukseen. Voit tutustua tekemiimme töihin tarkemmin täältä: https://www.granimax.fi/galleria/ ja halutessasi voit laskea halutun tason hinnan kätevällä verkkolomakkeellamme: https://www.granimax.fi/hintalaskuri/ Jos sinulla on kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä avuliaaseen asiakaspalveluumme, ja löydämme sinulle yhdessä parhaan ratkaisun!