Portaat
Sopivien portaiden valitseminen kotiin


Jo kodin suunnitteluvaiheessa tulisi päättää, missä portaat sijaitsevat ja miltä ne näyttävät. Mietittävää on paljon – portaiden muoto, sijoitus, materiaali ja muotoilu. Päätös kannattaa tehdä ajoissa, jotta päänsäryltä vältytään jatkossa. Tässä vaiheessa kannattaa ehdottomasti ottaa avuksi myös asiantuntija, joka osaa antaa neuvoja ja suosituksia. Sisällä sijaitsevien portaiden lisäksi kannattaa miettiä myös ulkona olevia, esimerkiksi ulko-oven edessä sijaitsevat portaat ovat erittäin tärkeät ja antavat talon yleisilmeelle paljon lisäarvoa.

 

 

 

 

 
   


 


Portaat huoneessa


Jos suunnittelet kotiisi kahden kerroksen välisiä portaita, kannattaa ensin päättää portaiden sijoittelu ja asento. Portaiden muodon valinnan tulee perustua ensisijaisesti siihen, kuinka paljon tilaa huoneessa on portaille. Leveät ja matalat portaat ovat ehdottomasti mukavammat ja myös turvallisemmat, mutta vaativat melko paljon lattiatilaa. Suoran I-muotoisen portaikon etuna on edullisempi hinta ja melko yksinkertainen asennus. L- ja U-portaikko tasanteella on paljon mukavampi ja turvallisempi kuin esimerkiksi kierreportaikko, joka vie melko vähän tilaa, mutta on epämukava eikä siksi myöskään turvallisin mahdollinen vaihtoehto. Porrasaskelmien leveys on myös tärkeä tekijä, joka tulee päättää etukäteen – mitä vähemmän tilaa on, sitä vähemmän voidaan leikkiä porrasaskelmien leveydellä. Leveämpi porrasaskelma on kuitenkin vakaampi ja turvallisempi. Sen jälkeen voidaan alkaa miettiä portaiden ulkonäköä, eli mistä materiaalista ja minkä väriset portaat halutaan. Nykyään yleisimpiä ovat puuportaat, mutta löytyy myös lasi-, muovi- ja kiviportaita. Puun etuna on sen kestävyys, vakaus ja lujuus. Kauniit puuportaat koristavat jokaista kotia ja sopivat jokaiseen sisustukseen. Ne tuovat myös lämpöä ja viihtyisyyttä kotiin. Puu ei kuitenkaan ole ikuinen materiaali, ja sen kuluminen on nopeinta.

Portaat
 

Luonnonkiviportaat


Luonnonkiviportaiden suosio on kasvussa. Kvartsista, graniitista tai marmorista valmistetut porrasaskelmat tuovat kotiin ylellisyyttä ja sisustukseen kartanomaista tunnelmaa. Luonnonkiviportaat pysyvät ehjinä ja kauniina vuosikymmenten (ellei vuosisatojen) ajan. Vaikka sisätiloissa vaihdettaisiin usein kalusteita ja muita elementtejä, portaikko säilyy yleensä ennallaan, sillä sen vaihtaminen on melko kallista ja aikaa vievää. Luonnonkiviportaat kestävät erinomaisesti kaikkea, mitä portaiden on kestettävä, ja samalla ne voivat olla näyttävä sisustuselementti yhdessä esimerkiksi keittiötason ja ikkunalautojen kanssa. Yksi luonnonkiven tärkeimmistä eduista on, että se ei kulu eikä vaadi erityistä huoltoa. Pelkkä pyyhkiminen ja pesu puhtaalla vedellä ja mikrokuituliinalla yleensä riittää. Jos perheessä on lapsia, jotka rakastavat portaissa juoksemista, luonnonkivi on huomattavasti muita materiaaleja hiljaisempi, eivätkä askelten äänet häiritse muita perheenjäseniä. Luonnonkiviportaat eivät myöskään narise. Kiviportaiden muotoilumahdollisuuksia on loputtomasti. Kvartsi, marmori ja graniitti ovat luonnonmateriaaleja, ja tarjoavat siksi hyvin omaperäisen ja erityisen ratkaisun kotiin.

 

Osta laadukkaat portaat Granimaxista


Granimax valmistaa mittatilaustyönä keittiön ja kylpyhuoneen tasoja, takan osia, ikkunalautoja, porrasaskelmia, pöytiä ja paljon muuta. Materiaalivalikoimaan kuuluu luja graniitti, ylellinen marmori ja kaunis kvartsi. Tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun mittauksesta asennukseen. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin rohkeasti yhteyttä, ja löydämme yhdessä parhaan ratkaisun juuri sinun kotiisi. Voit tutustua tekemiimme töihin täällä: https://www.granimax.fi/galleria/ ja halutessasi voit jättää hintatarjouspyynnön kotoa poistumatta kätevän verkkolomakkeemme kautta: https://www.granimax.fi/hintalaskuri/. Luomme yhdessä ylellisen ja näyttävän kodin, joka herättää positiivisia tunteita.